Pla d’igualtat: Preguntes clau per saber com es posiciona la teva empresa

Saps si necessites tenir un pla d’igualtat? Què aporta tenir-ho? Com et veuen els clients, els treballadors? Qué implica?

Moments de canvis

La pandèmia ens ha canviat la visió i estratègia. Canvis en la valoració de les coses, en el pes de les nostres accions i la fragilitat del moment. Si es pogués resumir, podríem dir que ens ha dut un replantejament de tot el que fem: parem, mirem i proposem.

Són moments on ens hem de plantejar tot sobre l’empresa: el nostre entorn, quin és el nostre futur, quin camí veiem i volem prendre per tirar endavant. Hem de crear les noves bases de desenvolupament de l’empresa i encara que sembli boig, tot ens pots ajudar. I el pes que té la plantilla en les nostres organitzacions és decisiva. L’adaptació de l’equip humà a les circumstàncies és clau per la viabilitat de l’empresa. Així que l’empatia comença en l’empresa.

Pensar en els equips

Formació, salari, flexibilitat, horari, futur…. són alguns dels avantatges que l’empresa por oferir. Però en quin entorn i sota quins valors ho ofereix és tant o més important que l’oferta en si.

És en aquest sentit que l’adopció dels plans d’igualtat per a les empreses és imprescindible. El compromís en l’adopció dels plans atorguen un plus de coherència i un distintiu públic de l’empresa creant solidesa, fiabilitat i valoració dels treballadors.

Polítiques clares de contractació i de sous; concil·liació de la vida familiar, personal i professional; les mateixes possibilitats de promoció per tots els treballadors i treballadores i tolerancia zero per la violència de gènere. I totes aquestes polítiques implica millores visibles pels treballadors i l’empresa que pots trobar a «Beneficis dels plans d’igualtat«.

T’has preguntat com està la teva empresa pel que fa a Igualtat?

Potser no t’ho has plantejat si necessites o no un pla d’igualtat, però amb tres preguntes pots fer una radiografia inicial:

Principalment qui compon la plantilla?

  • La majoria són homes
  • La majoria són dones
  • Hi ha tant homes com dones

En quina situació estàs en els càrrecs intermedis/tècnics superiors?

  • La majoria són homes
  • La majoria són dones
  • Hi ha tant homes com dones

Dones i homes tenen les mateixes possibilitats d’accés als processos de selecció?

En l’últim procés de selecció la majoria dels candidats eren:

  • Homes
  • Dones
  • Tant homes com dones

Implementar la igualtat de gènere en les empreses implica buscar que gairebé, i sempre millor que totes les polítiques d’empresa, s’apliquin tant a homes com a dones.

Necessites un pla d’igualtat?

Si no ho veus prou clar, continua amb les preguntes de la diagnosi i identifica en què pots millorar aplicant un Pla d’Igualtat.

Des de Plà d’Igualtat, t’ajudem a posar en marxa el teu Plà d’Igualtat d’una manera personalitzada, enfocat per a la millora i el creixement.

Pregunta’ns!

Imatge de Pixabay.com